Inspiration

Tidligere
Næste

inspiration og Tips & tricks

Vi har her  samlet anbefalinger til vores favoritsteder og krydret dem lidt med tips og tricks.

Skriv gerne til os, hvis du har et godt tip, du vil dele.

info@campacamp.dk

God tur!

Der findes masser af muligheder for at komme ud i naturen i Danmark, Norge og Sverige. Faktisk så mange at det kan være svært at vælge. Vi har derfor samlet anbefalinger til vores favoritsteder og krydret dem lidt med tips og tricks.

SVERIGE 

De fleste anbefalinger er fra Skåne. 
Det er fordi Rasmus, manden bag Campacamp, bor i Skåne og godt kan lide at tage på weekendtur i nærmiljøet med familien. 

Allemandsretten i Sverige

Herunder finder du et link til allemandsretten i Sverige, skrevet på dansk. Her får du information om, reglerne for overnatning, sejlads, vandring, bål, hunde og meget andet nyttig vide.

>> Læs mere om allemandsretten 

Rasmus’ favorit sted og erfaringer i Skåne

Det kræver ikke mere end en eller to overnatninger for at føle, at man har været på eventyr. Og Skåne har meget godt at byde på. 

Snogeholms Strövområde (Snogeholms Vandringsområde)

Snogeholms Strövområde, en af Rasmus’ favorit steder, er et rekreativt område med søer, bakker og skove. Området har historiske Snogeholms Slot placeret centralt, og slottet ligger kun 45 minutter i bil fra Øresundsbroen. Det er perfekt til dig, der trænger til en weekend, hvor du vil væk fra dagligdagens trummerum. Der skal ikke planlægges meget for at komme afsted, hvilket gør det til en perfekt weekendsdestination. 

Turen derhen i bil

Snogeholms Strövområde ligger kun 63 km fra Øresundsbroen. I bil fra Malmø følger du E65 mod Ystad. Når du drejer af E65 og kører nordpå, bliver landskabet bakket med skov, og her kan du tit være heldig at se dåvildt fra bilen.

På E65, mellem Svedala og Skurup, ligger flymuseet, Stenbäks Flygmuseum (det ses på venstre side, når du kører mod Ystad). Det lille museum har gratis entre og er et besøg værd. Der findes en del svenske militærfly. Man plejer at få lov at kravle op i dem og komme helt tæt på.

>> Læs mere om flymuseet, åbningstider m.m. 

Når du kører videre, drejer du af E65, dér hvor Marsvineholm ligger, Marsvineholm er også et besøg værd. Det smukke slot er opført af en dansker i 1600-tallet. Om sommer kan du bl.a. besøge en skulpturpark i haven.

Turen derhen via offentlig transport

Offentlig transport til Snogeholm, er lidt besværligt, men det kan lade sig gøre. Du skal tage tog til Lund, derefter bus til Sjöbo, og så skal du skifte bus til Sövde by. Til sidst går du ca. 1,5 km.

Området Snogeholms Strövområde

Rasmus og familien plejer at overnatte på en lille teltplads ved Raftarp, hvor du kan køre til i bil. Her er hyggeligt med skoven omkring pladsen og udsigt over en græseng. 

Der er gode klatretæer, to bålpladser, borde-bænke samt vandpost, toilet og bad lige i nærheden. Du bor ret centralt i forhold til at vandre på stisystemet i området. 

Brug af faciliteter og overnatning er i øvrigt gratis, og det kræver ingen bookning på forhånd.

Snogleholms sø ligger ca. 2 km fra campingpladsen. Og 2,5 km fra campingpladsen finder du fiskehusene (fiskhusen) et område, hvor du kan leje kanoer og robåde, og hvor du kan fiske. Der står en ældgammel, analog automat, hvori du kan købe fiskelicens (50 SEK per dag).
Bemærk at automaten kun tager svenske mønter.

Ud over Snogeholms sø er der Kejsersøen (Kejsardammen), som er en put-and-take sø, der ligger cirka 1 km fra teltpladsen.
Fiskekort hertil købes via www.castlefish.se og koster 260 SEK for en halv dag.

Der er i øvrigt et rigt fugle- og dyreliv i området og gode chancer for at se spor efter både vildsvin og dåvildt.

Oversigtskortet her giver et godt overblik over fiske- og vandresteder, toiletter m.v. www.skanskalandskap.se

Nationalparker i Sverige

Södraåsen Nationalpark

Södraåsen Nationalpark ligger en times køretur i bil fra Øresundsbroen. Stedet er et oplagt mål for dig, som vil teste udelivet under bekvemme rammer, da stedet har toiletter, vandhaner, parkeringspladser, teltområder, information og en oversigt over kortere vandreture. Nationalparken er udmærket til lejr og mindre dagsvandringer. Turene i parken er ca. 1-8 km lange.

Se teltpladserne i Södraåsen Nationalpark og læs mere om de forskellige vandreture i området: www.sverigesnationalparker.se

På oversigtskort over Södraåsen Nationalpark kan du se, hvor du kan parkere, hvor du kan overnatte og hvor der er vandhaner og toiletter. >> Se oversigtskortet her

Store Mosse Nationalpark

Store Mosse Nationalpark ligger i Småland og er næsten 8.000 ha. Store dele af parken er en åben højmose, men der findes også skov og søer i området. Kävsjön, midt i nationalparken, er kendt for sit rige fugleliv. Den sydlige del af parken, Björnekullakärret, er til gengæld kendt for sine orkideer.

I Store Mosse har du i øvrigt god mulighed for at slå lejr og gå på dagsvandringer, da der totalt er cirka 40 km sti i parken, fordelt på mange kortere ture.

Læs mere om alle mulighederne i Store Mosse Nationalpark. www.sverigesnationalparker.se

Vandreture i Skåne

I Skåne er der mange andre, gode vandringsmuligheder udover de to, vi har beskrevet herover. Læs mere om mulighederne. www.sydsverige.dk

_______________

 

DANMARK

Naturstyrelsen og Ud i Naturen har glimrende hjemmesider med masser af god information om overnatning i det fri, så du kan blive klogere på, hvor du må overnatte, hvordan du finder derhen, hvilke regler der gælder osv.

Noget af det fine ved Ud i Naturens hjemmeside er, at private folk har tilbudt deres baghave som overnatningssted.

Vejledning til overnatning i det fri fra Naturstyrelsen. www.naturstyrelsen.dk

Oversigt over små og store lejrpladser. www.udinaturen.dk

De danske pilgrimsruter

Ønsker du mere detaljeret information om specifikke vandreture, anbefaler vi pilgrimsturene i Danmark.

>> Læs mere om den danske pilgrimsrute

_______________

 

NORGE

 

Du kan finde mange, gode forslag til ture i Norge:

>> www.ut.no

_______________

 

TIPS & TRICKS TIL UDENDØRSLIVET

Fryser du i soveposen?

Fryser du altid, når du sover i sovepose? Så læs dette simple trick.

Når du har slået teltet op så husk, som noget af det første, at pakke soveposen ud af hylsteret.
Det gør nemlig, at fibrene i soveposen udvider sig og dermed giver en bedre isolering om natten.

Opskrift på snobrød

Snobrød er så enkle og en virkelig hyggelig aktivitet ude i det fri. Vi deler her vores yndlingsopskrift på snobrød.

25 g gær
3,5 dl mælk
1 spsk.
olivenolie
2 tsk. salt
1 tsk. sukker 
ca. 500 g hvedemel.

Du kan med fordel komme en håndfuld hakkede krydderurter i, så du får du madsnobrød.

Gæren opløses i mælken. Resten blandes i og dejen æltes godt. Stil dejen til hævning et lunt sted en halv times tid. Derefter deles dejen til snobrød, rulles til lange pølser og snos rundt om enden af en lang pind.

Snobrødene bages langsomt over gløderne, til snobrødet er gyldenbrunt og lyder hult, når du banker på det.
Du kan også prøve, om brødet kan drejes rundt på pinden uden modstand. Kan det drejes, er brødet klar til at spises.

Velbekomme.

_______________

 


Vi har samarbejdet med Campacamp, om at flytte vores årlige strategitur ud under åben himmel - vi havde alle en fantastisk tur!
JOHN D. HANSEN
Vi har samarbejdet med Campacamp, om at flytte vores årlige strategitur ud under åben himmel - vi havde alle en fantastisk tur!
JOHN D. HANSEN
Tidligere
Næste